Naujienų prenumerata
Įveskite savo el. pašto adresą ir gaukite visas naujienas:
 
 
Lankomumas
Nuo 2018-10-17
Iš viso 294753
Šiandien 48
Dabar 3
 
Paminėta Keliaujančiųjų ir vairuotojų diena / Paskelbta 2016-09-29

    Rugsėjo 25-ąją, Keliaujančiųjų ir vairuotojų dieną, kaimų bendruomenė „Betygala“, vykdydama saugaus eismo projektą, surengė saugaus eismo akciją. Po šv. Mišių kun. Gintas Leonavičius pašventino aikštelėje stovinčius automobilius.
 

 
Gabšių bendruomenės narių išvyka į Molėtų kraštą / Paskelbta 2016-09-28

Nors Gabšių kaimo bendruomenės projektas „Auganti bendruomenė 2016“ jau įpusėjo, tačiau įvairios veiklos dar toli gražu nesibaigia. Šįkart ankstyvą rugsėjo 24–osios rytą Gabšių kaimo bendruomenės nariai buriavosi prie bendruomenės namų ir nekantriai laukė  edukacinės išvykos į  Molėtų kraštą. Keliauti panoro visi – ir maži, ir dideli, o taip pat ir senjorai.

 
VILNOS VĖLIMO AMATAS - SENAS KAIP PASAULIS / Paskelbta 2016-09-28

    Vėlimas – pati seniausia vilnonių audinių gamybos technika. Pasak legendos, pirmas veltas kilimas  atsirado  Nojaus laive. Avys, plaukusios šiame laive, buvo suvarytos į labai mažus gardus. Vilnos nuo jų šonų krito ant grindų, drėko, buvo trypiamos ir vėlėsi po kanopomis.

 
Įgyvendinamas saugaus eismo projektas / Paskelbta 2016-09-26

   Nenumaldomai trumpėja dienos. Štai jau naktis tampa ilgesnė už dieną, tai ir kelyje ilgiau būname tamsoje.  O tamsiu paros metu didesnė tikimybė, kad nesilaikant saugaus eismo taisyklių gali įvykti nelaimingų atsitikimų. Rugsėjo 22 dieną Butkiškės kaimo bendruomenė įgyvendindama saugaus eismo projektą vykdė prevencinę priemonę Butkiškės kaime.

 
Tradicinis renginys Kejėnuose / Paskelbta 2016-09-26

     Tradicinio renginio dalyviai, svečiai susirinko į Raseinių rajono Kejėnų archeologinį kompleksą (jį sudaro kapinynas, pilkapiai ir piliakalnis) paminėti Rudens lygiadienio, Baltų vienybės ir Saulės mūšio dienos. Džiugu, jog tarp svečių buvo Raseinių meras Algirdas Gricius, Seimo narys Darius Ulickas, tarybos nariai Linas Bielskis ir Jonas Vazgys, 10 rajono kaimų bendruomenių atstovų, kitų svečių. Renginį organizavo Palukščio ir Milašaičių kaimų bendruomenės. Į tradicinį renginį susirinko apie 90 dalyvių, oras buvo nuostabus, matėsi ir naujų veidų, jautėsi nuoširdumas, vienybė.
 

 
Senesnės naujienos ›