Naujienų prenumerata
Įveskite savo el. pašto adresą ir gaukite visas naujienas:
 
 
Lankomumas
Nuo 2018-10-17
Iš viso 299139
Šiandien 82
Dabar 2
 
Raseinių rajono kaimų bendruomenių baidarių žygis Dubysos upe – 2016 / Paskelbta 2016-07-26

     Daug galima paskaityti įvairių gerų ir prasmingų Respublikos kaimo bendruomenių veiklos pavyzdžių. Kiekvienas iš jų – pilnas dėmesio žmogui, susitelkimui bendrai veiklai ir uždegantis savo iniciatyva. Žmonės pasikeitė savo elgesiu – tapo atidesni vienas kitam, įsivyravo tolerancija, bet svarbiausia – jau turime aktyvias, gyvas Lietuvos kaimo bendruomenes, kurios yra savitos veikloje ir turi geras ir prasmingas tradicijas.
     Gražių veiklos tradicijų turime ir pas mus, Žemaitijoje, Raseinių rajone. Noriu papasakoti apie vieną iš jų – tradicinį bendruomenių žygį baidarėmis Dubysos upe, kuris buvo skirtas vietos bendruomenių metams paminėti.

 
ATGAL Į TĖVIŠKĘ / Paskelbta 2016-07-18

Žemė be istorijos-tuščia ir beprasmiška.
Tiktai kai sužinome, kokie žmonės joje gyveno, žemė prabyla.
Mes ir norime pažadinti, prikelti gimtinės žemę.
O kai žemė kalbėsis su mumis, bus brangi kiekviena jos pėda.

      Liepos 10 d. Pašešuvio kaimo bendruomenės nariai, aplinkinių kaimų gyventojai, svečiai iš kaimyninių bendruomenių ir į tėviškę sugrįžusieji, rinkosi į kraštiečių susitikimą prie svarbiausio kaimo simbolio - kryžiaus. Jau 15 metų Pašešuvio kaimo kryžius savo tvirtu ir didingu stovėjimu teikia stiprybės ir vilties, saugo ir globoja.

 
SŪRŪS DRUSKININKAI / Paskelbta 2016-07-15

   Jei  Druskininkuose mėgavotės tik vandens parko ar kitais SPA malonumais, galite drąsiai teigti, kad šiame kurortiniame mieste tik lankėtės, bet jo tikrai  nepažįstate.
   Biliūniškiai, vedami  pažinimo  jausmo ir noro išsiaiškinti kur paslėpta  miesto vardo kilmės kaltininkė druska, su savo bendraminčius iš bendradarbiaujančių Gervinės ir Butkiškės kaimo bendruomenių, leidosi į edukacinę kelionę po Druskininkų kraštą.

 

 
Diena vietos bendruomenių metams pažymėti / Paskelbta 2016-07-14

   Kadangi 2016 metai paskelbti vietos bendruomenių metais, todėl liepos 3-ąją pagal vykdomą LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projektą „Nemakščių bendruomenės santalkos narių ir kaimo gyventojų bendruomeniškumo skatinimas“ projektą vyko Nemakščių seniūnijos bendruomenių popietė „Draugystės ratas – 2016”. (Prie šio projekto Raseinių r. savivaldybė prisideda 10% kofinansavimu.) Tądien buvo suplanuota ir įgyvendinta nemažai įdomių veiklų.

 

 
Diena, skirta Pšemislui Neveravičiui atminti / Paskelbta 2016-07-14

  Liepos 2 diena pagal vykdomą LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projektą „Nemakščių bendruomenės santalkos narių ir kaimo gyventojų bendruomeniškumo skatinimas“ projektą buvo skirta Lietuvos bajoro, savamokslio išradėjo, pirmojo sukūrusio aštuonratę transporto priemonės važiuoklę, Pšemislo Neveravičiaus atminimui, kadangi šio žmogaus gyvenimas glaudžiai susijęs su Nemakščiais. Iš pat ryto norintys galėjo aplankyti Aštuonratės važiuoklės muziejų, pabendrauti su „Muziejuko“ įkūrėju Leonu Tamulevičiumi, paklausyti jo įdomių pasakojimų, istorijų ne tik apie muziejų, bet ir apie eksponatų atsiradimą muziejuky ar jų paskirtį.

 

 
‹ Naujesnės naujienos     Senesnės naujienos ›