Naujienų prenumerata
Įveskite savo el. pašto adresą ir gaukite visas naujienas:
 
 
Lankomumas
Nuo 2018-10-17
Iš viso 295242
Šiandien 11
Dabar 24
 
Butkiškės kaimo šventė / Paskelbta 2016-08-30

    Paskutinį vasaros šeštadienį butkiškiečiai susirenka į šventę palydėti vasaros. Šiemet ši šventė buvo jau keturioliktoji. ,, Ir koks gražus tas Butkiškės kaimelis ... – tokiais butkiškietės ūkininkės Irenos Jokubauskienės žodžiais šventę pradėjo vedantieji Guoda Pakarklytė ir Tadas Bielskis.
          Už reikšmingus nuopelnus Butkiškės kraštui ir jo žmonėms penkeri metai iš eilės suteikiamas Butkiškės bendruomenės garbės piliečio vardas. Šiais metais Butkiškės kaimo bendruomenės nariai už nuolatinį savanorišką bendruomenės rėmimą, už laikraščio ,,Butkiškės balsas“ nemokomą dauginimą jau daugiau kaip 12 metų, už nuoširdų rūpinimąsi Butkiškės kaimu 2016 m. vasario 6 d. visuotino susirinkimo protokolu Nr. 1 Butkiškės bendruomenės garbės piliečio vardą suteikė Stasiui Pakarkliui. Jam buvo įteiktas pažymėjimas ir ženklelis. Už nuolatinę, savanorišką bendruomenės renginių finansinę paramą butkiškiečiai nominaciją „Metų rėmėjas“ skyrė Virginijui Bielskiui. Už didelį ir aktyvų prisidėjimą prie bendruomenės veikos, gražias melodijas, dainas ir giesmes nominaciją „Metų rėmėjas“ buvo skirta ir Česlovui Radvilavičiui.  
     Žmogaus širdies gerumas sušildo visą pasaulį. Taip galima pasakyti apie žmogų, kuris visada padeda kitiems, yra pastovi mūsų renginių rėmėja, o dabar jau ir pirmosios savo poezijos knygelės autorė, ūkininkė Irena Jokubauskienė, kuriai skirta ,,Kaimo šviesuolio nominacija“.
     Šventės metu sveikinome gražiausios sodybos šeimininkę Leonorą Veličkienę, būsimą pirmokėlį Eriką Preimoną, jaunuolius, kuriems šiemet sukanka 18 metų, dar nepasveikintus bendruomenės narius jubiliejinių gimtadienių proga. Šventėje dalyvavę poetai kraštiečiai skaitė savo eiles,  grojo ir dainavo mūsų saviveiklininkai.
Šventės metu įgyvendinome  saugaus eismo projektą: kalbėjome apie saugų elgesį kelyje, dalinome saugaus eismo priemones.
     Vyko ir sportinės varžybos. Gintaras Atkačiūnas teisėjavo krepšinio varžyboms, Vaiva Svirnelienė  - vaikų bėgimui su maišais, Vilma Augustinavičienė – bato metimui į puodą, Andrius Bautronis – pasagos metimui. Visi nugalėtojai buvo apdovanoti.
      Butkiškės krašto medžiotojai visus vaišino žvėrienos koldūnais, kuriuos virė šauniosios šeimininkės Albina Pranckevičienė ir Jadvyga Pakarklienė. Joms padėjo medžiotojai Ramūnas Noreika ir Žilvinas Giedraitis. Prie koldūnų visi gavome skanios arbatos.
     Graži buvo šventė. Vaikai nemokomai galėjo šokinėti ant batuto, kas norėjo galėjo pasišokti. Iki pat 19 valandos mums grojo ir dainavo grupė JRJ. Gaila, kad mažokai susirinko butkiškiečių – esant tokiam gražiam orui daug kas puolė dirbti derliaus nuėmimo darbus. Bet tie, kurie atėjo tikrai nesigailėjo.


Bendruomenės pirmininkas Linas Bielskis

« Atgal į naujienas