Naujienų prenumerata
Įveskite savo el. pašto adresą ir gaukite visas naujienas:
 
 
Lankomumas
Nuo 2018-10-17
Iš viso 295240
Šiandien 9
Dabar 5
 
Kai namus šildo rankų darbo žvakių liepsna... / Paskelbta 2016-08-29

 

Šiame dvidešimt pirmajame amžiuje, kai gausu išmaniųjų technologijų, vis dažniau pasigendame paprastumo, išlikusių senolių papročių ar tiesiog nuoširdaus bendravimo. Deja, kas mūsų tėvynainiams atrodydavo įprasti kasdieniški darbai, mums tai dabar yra tarsi tolimos praeities šešėliai, dažnai pasirodantys tik televizorių ekranuose, slypintys užmirštose knygose ar protėvių mintyse.
     Kad mūsų tradicijos nebūtų užmirštos, Nemakščių bendruomenės santalkos nariai  vykdydami Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projektą „Nemakščių bendruomenės santalkos narių ir kaimo gyventojų bendruomeniškumo skatinimas“ kiekvieną rugpjūčio ketvirtadienio vakarą rengė žvakių liejimo mokymus. Į juos susirinkdavo įvairaus amžiaus moterys ir merginos, norinčios išmokti pačios pasigaminti visokių formų žvakių. Lietingi besibaigiančios vasaros vakarai bendruomenės santalkos namuose prisipildė tirpstančio bičių vaško kvapu, besidarbuojančių moterų nuoširdžiu bendravimu, o lentynas papildė įvairiausių formų ir dydžių rankų darbo žvakės.
     Moterys džiaugiasi ir dėkoja projekto sumanytojai ir vadovei Linai Mejerienei, jog gali susirinkti į jaukius bendruomenės namus, pabendrauti, pasidarbuoti bei prisiminti ir puoselėti mūsų senolių tradicijas. Jos žino, kad atlikti darbeliai džiugins ne tik jas pačias, bet ir miestelio gyventojus bei bendruomenės narius, kuriems pagamintos žvakės bus išdalintos per šventinį laikotarpį.
     „Tegul žvakės liepsna pripildo namus teigiamomis emocijomis, namiškiams atneša ramybę ir primena mums apie senolių praeitį“,- skambėjo šie žodžiai iš darbštuolių lūpų...
      Nuoširdų ačiū norime tarti žvakių liejimo mokytojai Daliai Pušinskienei.
      Projektą remia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, prie projekto 10% kofinansavimu prisideda Raseinių r. savivaldybė, Nemakščių bendruomenės santalka.

Viktorija Mejerytė, Nemakščių bendruomenės santalkos
Neformalios jaunimo grupės narė


 

« Atgal į naujienas