Naujienų prenumerata
Įveskite savo el. pašto adresą ir gaukite visas naujienas:
 
 
Lankomumas
Nuo 2018-10-17
Iš viso 297223
Šiandien 2
Dabar 2
 
Kraštiečių susitikimas „Čia gimėm, čia augom, čia žemė šventa“ / Paskelbta 2016-08-24

   „Kur gimėm, kur augom, kur žemė šventa  / Sustokime sesės ir broliai. / Užtraukime dainą, kurią kažkada / Dainuodavo mūsų senoliai“ – tokiais žodžiais į klausytojus kreipėsi šviesaus atminimo maestro Stasys Povilaitis. Tokiais pat žodžiais rugpjūčio 14d. į Šiluvoje susirinkusius kraštiečius ir svečius kreipėsi kraštiečių susitikimo „Čia gimėm, čia augom, čia žemė šventa“ dalyviai.
   Renginys prasidėjo jau ankstyvą rytą. Pirmiausia Šiluvos seniūnijos bendruomenių atstovai rungėsi sportinėse varžybose. Vėliau visi buvo pakviesti į Šiluvos baziliką, kur buvo aukojamos Šv. Mišios. Po jų visų bendruomenių nariai, nešini vėliavomis, patraukė į pagrindinę šventės vietą – Jono Pauliaus II nusileidimo aikštę. Čia dalyvių ir žiūrovų laukė kultūrinė programa. Jos metu visi grožėjosi dainingais ir talentingais mūsų krašto žmonėmis. Žiūrovus savo dainomis ir šokiais džiugino Šiluvos bendruomenės „Aušrinė“ šokių kolektyvas, Šiluvos neįgaliųjų globos bendrija, Raseinių kultūros centro Šiluvoje bardų būrelis „Mes kitokie“, Žaiginio dainų ir šokių kolektyvas „Sandrava“, Katauskių moterų kolektyvas, Katauskių šokių kolektyvas, Lyduvėnų moterų kolektyvas, Šiluvos parapijos klebonas ir klierikas Vincas. Džiaugiamės, kad sveikinimo žodžius ir nuoširdžius palinkėjimus išsakė garbūs seimo nariai, Raseinių rajono savivaldybės meras, Šiluvos miestelio seniūnas, Raseinių rajono savivaldybės tarybos nariai, žymus šiluviškis teisininkas ir profesorius A.Vaišvila, Šiluvos parapijos klebonas, Šiluvos seniūnijos bendruomenių pirmininkai. Kiekvienas dalyvis stengėsi savo gera nuotaika pradžiuginti susirinkusiuosius ir apdovanoti juos šypsenomis. Po kultūrinės programos pabaigos visų žiūrovų laukė grupių „Kitava“ ir „16Hz“ koncertai, KASP Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės 605 kuopos savanorių ginklų paroda, kareiviška košė, šokių vakaras su muzikantais ir viską vainikavę fejerverkai.
    Šiluvos bendruomenė „Aušrinė“ dalyvauja saugaus eismo projekte, todėl šventės metu buvo pasirūpinta dalyvių ir žiūrovų saugumu. Ypatingas dėmesys buvo skirtas senjorams ir vaikams, kad tamsiu paros metu jie saugiai pasiektų savo namus. Šventės dalyviams ir žiūrovams buvo išdalinti atšvaitai, šviesą atspindinčios liemenės ir krepšiai.
   Pirmą, tačiau tikimės – ne paskutinį kartą Šiluvos bendruomenė „Aušrinė“ kartu su Šiluvos seniūnija ryžosi surengti tokią šventę. Šventę, į kurią susirinko ne tik Šiluvos miestelio gyventojai, bet ir žmonės iš visos Lietuvos ir net gyvenantys užsienyje. Šventę, kurios metu skambėjo gražiausios dainos ir buvo atliekami smagiausi šokiai. Šventę, kuri suartino, suvienijo, priminė, kaip svarbu nepamiršti gimtinės ir mylimų žmonių. Šventę, kuri leido pabėgti nuo kasdienybės, rutinos ir įnešė į mūsų gyvenimus naujos energijos.  Kaip maestro dainavo: „Te saulė tėvynės padangėj melsvoj / Išsklaido nesantaikos rūką./ Užtraukime dainą, kurią Lietuvoj / Dainuos mūs vaikai ir anūkai“. Tad perduokime šią gražią tradiciją ateities kartoms ir mylėkime savo šventą žemę!
 
Šiluvos bendruomenės „Aušrinė“ pirmininkė Judita Stoškienė

« Atgal į naujienas