Naujienų prenumerata
Įveskite savo el. pašto adresą ir gaukite visas naujienas:
 
 
Lankomumas
Nuo 2018-10-17
Iš viso 299129
Šiandien 72
Dabar 2
 
Saugios kaimynystės kūrimo idėja ir jaunųjų dviratininkų žygis Lyduvėnų bendruomenėje / Paskelbta 2016-08-08

     Liepos 27d. lyduvėniškiai  ir aplinkinių kaimų gyventojai buvo pakviesti  į saugaus eismo  ir saugios kaimynystės  kūrimo renginį. Į jį pakviesti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai Giedrė Deveikienė ir Darius Jonaitis. Susitikime dalyvavo Šiluvos seniūnas Juozas Šlepas.
    Pareigūnai renginio dalyvius supažindino su Saugios kaimynystės tikslais, uždaviniais, jos privalumais. Susirinkusiems jie akcentavo , kad gyventojai Saugios kaimynystės veikloje dalyvauja savanoriškai, paaiškino veiklos sritis, kad gyventojai Saugios kaimynystės grupę įkuria pasirašydami bendradarbiavimo sutartį su policija ir savivaldos institucijų atstovais. Susirinkusieji pritarė Saugios kaimynystės idėjai ir nutarė sekančio susitikimo su pareigūnais metu pasirašyti Saugios kaimynystės bendradarbiavimo sutartį.
      Po Saugios kaimynystės kūrimo idėjos  vyko antrasis saugaus eismo renginys- dviračių žygis. Jo labiausiai su nekantrumu  laukė jaunieji dviratininkai. Policijos pareigūnai priminė pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų saugaus elgesio kelyje taisykles, atšvaitų svarbą tamsiu paros metu, raginta būti atidžiais, atsargiais, budriais, kultūringai elgtis kelyje ir gerbti kitus eismo dalyvius ir laikytis kelių eismo taisyklių. Po kelių eismo taisyklių priminimo policijos pareigūnai uždavė klausimus  apie saugų eismą, apie teisingą atšvaitų segėjimą, apie saugų važiavimą dviračiu. Teisingai atsakiusiems policijos pareigūnai padovanojo atšvaitų, lankstinukų saugaus eismo tema,  jaunieji dviratininkai buvo aprengti liemenėmis su šviesą atspindinčiais elementais. Po renginio jaunuosius dviratininkus policijos pareigūnai palydėjo į lankytinus objektus. Buvo pagerbi žuvę pėstieji, jiems atminti jaunieji dviratininkai uždegė žvakelę.


Bendruomenės pirmininkė                           Janina Vileikienė

« Atgal į naujienas