Naujienų prenumerata
Įveskite savo el. pašto adresą ir gaukite visas naujienas:
 
 
Lankomumas
Nuo 2018-10-17
Iš viso 299129
Šiandien 72
Dabar 2
 
Bendruomeniškumo šventė Ramonuose / Paskelbta 2016-07-27

       Liepos 23 d. Ramonų kaimo bendruomenė, vykdydama  Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos  finansuojamą projektą  „Ramonų kaimo bendruomenės gyventojų aktyvinimas, stiprinant socialinį solidarumą ir mažinant socialinę atskirtį“, rinkosi į vasaros  „Bendruomeniškumo šventę“. Šventė prasidėjo sporto žaidynėmis. Jaunimas žaidė krepšinį 3x3, lauko tinklinį, vyresnieji žvejojo, žaidė šaškėmis. Vaikams buvo suorganizuota vaikų boulingas, smiginis. Krepšinį 3x3 žaidė 5 komandos, nugalėjo „Beleką“ komanda. Tinklinį žaidė 4 komandos, nugalėtojais tapo „Gargalinių“ komanda. Šaškių žaidimo nugalėtoju tapo Konstantinas Kružikas, o žvejybos - Jonas Terminas, per 2 val. sugavęs 53 žuvytes. Vaikų smiginio mėtyme nugalėjo Titas - surinkęs 77 taškus, o boulinge – Justė, numušusi 28 taškus.
        Šventės linksmoji dalis prasidėjo 19.30 val. vakarone. Visus  atvykusius savo muzika ir dainomis pasitiko projekto partneriai - LPD Raseinių skyriaus „Bočiai“  meno kolektyvas, vadovaujamas Konstantino Kružiko. 20 val. LR Seimo narys Darius Ulickas ir bendruomenės narė Ramutė Jokubauskienė iškėlė šventinę Ramonų bendruomenės vėliavą. Smagiai skambėjo visų dalyvių bendra daina „Žemėj Lietuvos“. Labai išradingai šventę vedė bendruomenės tarybos narė Dalia Bartkevičienė ir seniūnaitė Danutė Jonylienė.  Vakaronės metu buvo pagerbti išėję Anapilin  bendruomenės gyventojai, pagerbti metų jubiliatai, „įšventinti“ nauji bendruomenės nariai, pagerbtos Onutės, apdovanoti sportinių rungčių nugalėtojai. O visus apdovanotuosius savo muzikiniais kūriniais sveikino Vytauto Kasparavičiaus vadovaujamas Ramonų meno kolektyvas. „Bendruomeniškumo šventę“ pralinksmino personažai - „Auksinės varpos“ kolūkio pirmininkas ir sekretorė (Irmantas ir Onutė), kurie bandė prisiminti „kolūkinius laikus“ ir „gyvenimą prie bendro katilo“.
       21 val. į renginį atvyko Šiaulių PK Raseinių poskyrio pareigūnė Giedrė Deveikienė, kuri padėjo pravesti „Saugus eismas bendruomenėje“ projektą. Visiems šventės dalyviams buvo išdalintos saugaus eismo priemonės. O kad būtume tikrai saugūs, mus visą vakarą saugojo kelių policijos patrulių ekipažas.  Visi dalyviai džiaugėsi, kad šventėje dalyvavo ir gausus svečių būrys. Tai LR Seimo nariai Edmundas Jonyla, Gintautas Mikolaitis ir Darius Ulickas, Raseinių rajono kaimų bendruomenių Sąjungos pirmininkė Loreta Sirvidienė, kaimų bendruomenės „Dumšiškiai“ pirmininkė Regina Lukošienė, Alėjų kaimo bendruomenės pirmininkė Irena Grigienė, ŽŪB „Šlyna“  pirmininkas Romualdas Poškevičius.
     Šiltas ir gražus vakaras smagiai užsibaigė grupės „Dinamika“ koncertu ir baigiamąja Ramonų ansamblio daina „Kampelis širdžiai brangus“.

 Bendruomenės pirmininkė Dalytė Raudonienė
Nuotraukos Irmanto Tarnausko


 

« Atgal į naujienas